Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Comunicate de presa

“Integrating Futures Methodologies” – tema de dezbatere pentru o metodologie integrata a studiului viitorului

“Integrating Futures Methodologies” – tema de dezbatere pentru o metodologie integrata a studiului viitorului

Cel de-al treilea workshop din seria Dialogurilor de la Bucuresti a avut loc in perioada 10-11 iunie 2010. Evenimentul a reunit specialisti internationali de renume in foresight (studii prospective) si a avut ca tema integrarea metodologiilor studiilor prospective.

„Intr-o perioada in care incertitudinea este omniprezenta la nivel social si economic, studiul viitorului se impune ca o disciplina de sine statatoare in plan international, iar crearea unei metodologii stiintifice integrate este o miza majora. Acest eveniment si cele care vor urma in „Dialogurile de la Bucuresti” nu doar atrag atentia comunitatii stiintifice a specialistilor in foresight asupra Romaniei, ci ne aseaza chiar in centrul acestui domeniu de avangarda al stiintei,” spune Prof. Adrian Curaj, coordonator la proiectelor strategice pentru invatamantul superior din Romania.

Evenimentul a fost coordonat de Prof. George Cairns, RMIT University, Melbourne (Australia) si Ziauddin Sardar, editor al revistei de studii prospective „Futures” (UK) si a reunit nume importante precum Prof. Jim Dator, unul din parintii foresight-ului si Director al Hawaii Research Center for Futures Studies, Prof. Sam Cole, University at Buffalo, New York (USA), Prof. Ted Fuller, Business School at the University of Lincoln (UK), Dr. Wendy Schultz, Director of Infinite Futures: Foresight Research and Training (UK), Jordi Serra del Pino, primul expert in studii prospective din Spania si altii.

Integrarea rapoartelor rezultate in urma discutiilor din cadrul fiecarui grup de lucru va conduce la publicarea unei editii speciale in revista Futures: The journal of policy, planning and futures studies.

 

Informatii suplimentare

Proiectul “Calitate si Leadership pentru Invatamantul Superior Romanesc” este unul dintre cele cinci proiecte strategice pentru invatamantul superior derulate de C.N.C.S.I.S., C.N.F.I.S. si U.E.F.I.S.C.S.U si finantate prin Fondul Social European, Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Misiunea U.E.F.I.S.C.S.U. este de a gestiona resursele financiare necesare in vederea sustinerii dezvoltarii invatamantului superior si a cercetarii stiintifice universitare. Pentru aceasta, organizatia urmareste atragerea de noi surse financiare si orientarea activitatilor sale spre un management de calitate al finantarii invatamantului superior si al cercetarii stiintifice.

Obiectivul general al proiectului “Calitate si Leadership pentru Invatamantul Superior Romanesc” este sa dezvolte, prin implicarea tuturor partenerilor relevanti, o viziune si o strategie pentru invatamantul superior romanesc (pentru orizontul anului 2025), care sa fundamenteze politicile si actiunile pe termen mediu si lung contribuind la imbunatatirea managementului strategic, financiar, al resurselor umane si al resurselor de invatamant ale universitatilor, la promovarea inovarii, a cooperarii si a parteneriatului intre universitati, mediul de afaceri si centrele de cercetare pentru dezvoltarea societatii cunoasterii din Romania.

Email: presa.proiecte@uefiscsu.ro

Data publicarii:

Arhiva

toate articolele